Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuski "pieróg"

Przepis dnia 2010-01-07
Przekąski

Autor: beeata

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 817

Dodano: 05.01.2010

Odsłon: 29260

Obiad typu "coś z niczego "

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka z kurczaka, po ugotowaniu w rosole, obieramy z kości i skóry.

  2. Na patelni, rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, i czosnek. Dodajemy pomidory i pokrojoną paprykę. Dusimy. Dodajemy do smaku sól,pieprz, chilli, paprykę ostrą.

  3. Dodajemy obrane mięsko. Wszystko razem mieszamy.

  4. Ciasto francuskie troszke rozwałkować, obcinamy dwa takie same prostokąty, na jednym kładziemy farsz tak aby zostawić 1cm wolnego brzegu, drugi prostokąt nacinamy na środku, przykrywamy pierwszy prostokąt i zlepiamy brzegi .

  5. Tak przygotowany "pieróg" smarujemy jajkiem i wsadzamy do piekarnika na 15 min w 210 stopni celcjusza.

  6. Z jednego ciasta wychodzą dwa takie pierogi, ale można robić wielkość i kształt dowolnie.

  7. Przepis wziął mi się bo nie wiedziałam co zrobić z mięskiem z rosołu. Wyszło smacznie :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 06 stycznia 2010 Tego typu smakołyki mogę jeść codziennie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 06 stycznia 2010 pyszne , robię podobne wariacje na temat ciasta francuskiego

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nika195 05 stycznia 2010 Fajny przepis :) Mam podobny problem z mięskiem- na pewno wypróbuję ;) Do ulubionych :D POZDRAWIAM!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń