Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka powstały z przypadku ;) ( Gosia i Ania wiedzą o co chodzi :* ) Pod ręką miałem ciasto francuskie i puszkę mango (nagły atak na słodkie)...
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 29
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 29
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Składniki
Mango osączamy z zalewy ,kroimy w kostkę. Cukier mieszamy z żelatyną ,dodajemy do pokrojonego mango. Z ciasta francuskiego wycinamy kółka ,wykładamy nimi foremkę do muffinek ,lekko podpiekamy w temperaturze 200°C (ok. 1-2 min). Do każdego ciastka nakładamy mango i zapiekamy 20 min w tej samej temperaturze. Ciastka schładzamy i przekładamy do lodówki na godzinę przed podaniem (można podać z bitą śmietaną).