Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie do tych ciasteczek zależy od naszej wyobraźni. ))
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtko, cukier, cukier waniliowy i cynamon i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto francuskie rozwinąć, wygładzić i podzielić na 6 prostokątów. Każdy prostokąt od połowy podzielić na 3 paski. Na każdy prostokąt położyć masę serową i po kilka borówek.
Paskami starannie pozawijać nadzienie, tworząc mini roladki.Rozbełtanym jajkiem lub pozostałym białkiem posmarować każdy pasek.
Piekarnik nagrzać do 220st.C /można to zrobić wcześniej/ i przygotowane ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wstawić na 20 minut . Upieczone wyjąć, poczekać, aż troszkę przestygną i można zajadać.Pyszne i chrupiące. SMACZNEGO!