Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny mój bardzo szybki deserek z ciasta francuskiego. Dodatki do tych ciasteczek mogą być naprawdę różne, zależy kto co lubi :-)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Wyciąć foremką z ciasta francuskiego kwiatuszki.
Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy kwiatuszek posmarować roztrzepanym jajkiem, a na to nałożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki.
Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i ułożyć kratkę na każdym ciastku.
Wierzch każdego ciastka znowu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Posypać czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.
Smacznego !