Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie pierożki z indykiem

Przekąski

Autor: smerfetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 39

Dodano: 06.03.2009

Odsłon: 3900

świetne zarówno na kolację jak i na przyjęcie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso z indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać.
    Z białek ubić sztywną pianę. Połączyć ją z mięsem i serami, delikatnie wymieszać żeby piana nie opadła.

  2. Z gotowego ciasta francuskiego małą szklanką wyciąć krążki. Na połówkę każdego nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi dokładnie zlepić.
    Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować żółtkiem i piec 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń