Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, łatwe i pożywne
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Ser camembert ułożyć na małym żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika na ok 30 minut (temperatura ok 150 stopni Celsjusza). Ok 10 minut przed końcem wierzchnią skórkę delikatnie rozerwać i posypać serek po wierzchu pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i kilkoma rozkruszonymi orzechami laskowymi, ponownie całość zapiec.
Ser camembert ułożyć na małym żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika na ok 30 minut (temperatura ok 150 stopni Celsjusza). Ok 10 minut przed końcem wierzchnią skórkę delikatnie rozerwać i posypać serek po wierzchu pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i kilkoma rozkruszonymi orzechami laskowymi, ponownie całość zapiec.
Na talerzu ułożyć sałatę, posypać pozostałymi orzechami i polać winegretem.
Na talerzu ułożyć sałatę, posypać pozostałymi orzechami i polać winegretem.
Pod koniec pieczenia sera do piekarnika włożyć kromki bagietki. Zapieczony serek podawać z sałatką, ciepłymi grzankami, plasterkami salami i sokiem pomarańczowym oraz z sączącą się w tle nastrojową francuską muzyką.
Pod koniec pieczenia sera do piekarnika włożyć kromki bagietki. Zapieczony serek podawać z sałatką, ciepłymi grzankami, plasterkami salami i sokiem pomarańczowym oraz z sączącą się w tle nastrojową francuską muzyką.
Na deser obowiązkowo croissant. Bon appétit!
Na deser obowiązkowo croissant. Bon appétit!