Do góry

Śniadania Przepis na:

Francuskie tosty

Śniadania

Autor: Poziomka

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5464

Dodano: 03.03.2008

Odsłon: 20324

Doskonały sposób na reanimację "dwudniowego" pieczywa... ja jednak lubię również od czasu do czasu poświęcić świeże bułeczki.

Składniki

  • 2 bułeczki kajzerki przekrojone na pół lub 4 kromki chleba
  • 1 jajko
  • mleko, 2 łyżki
  • masło do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko, roztrzepujemy widelcem. Masło rozpuszczamy na patelni, bułkę lub chleb maczamy z obu stron w jajku, smażymy na złoty kolor. Serwujemy z miodem, konfiturą. Wersja na ostro, do jajka ścieramy odrobinę twardego żółtego sera i śmietany zamiast mleka - roztrzepujemy widelcem, maczamy, smażymy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olcia83 19 stycznia 2009 Znam je od lat, są pyszne! Osobiście wolę je na ostro, wtedy do rozkłócanych jajek dodaję: oregano (suszone), ziarenka smaku, bazylię (suszoną), czosnek w proszku, pieprz, curry no i oczywiście troszkę mleka (ok. 1-2łyżek w zależności od ilości jajek). Podaję z ketchupem (można dodać pokrojony ogórek kiszony, kto co lubi), są bardzo syte i pyszne, naprawdę polecam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Razorex 24 maja 2008 Ja do roztrzepanego jajka dodaje roztarty na tarce ser a dopiero potem mocze w tym chleb Polecam i Pozdro wszystkim :]

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń