Do góry

Dania główne Przepis na:

FRYKAS Z KURCZAKA

Dania główne

Autor: linusia

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 409

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 1940

szybkie, sycace danie

Składniki

  • piers z kurczaka, 2szt
  • groszek zielony konserwoyw, 1 puszka
  • wino biale, 0,5 szkalnki
  • smietana, 0,5 szkalnki
  • GALKA MUSZKATOLOWA, pol lyzeczki lub mniej
  • sol, pieprz, do smaku
  • Natka pietruszki
  • pieczarki, 150gram
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piers z kurczka pokroic w plastry (jak ktos woli moze byc kostka) podsmazyc na oleju

  2. pieczarki pokrojone w palstry wrzucic do kurczaka, dodac groszke konserwowy i przyprawy chwilke poddusiac i zalac winem bialym nadal dusic chwilke na malym ogniu az wino zredukuje sie

  3. dodac smietane i natke pietruszki wymieszac i serwowac z ryzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń