Do góry

Dania główne Przepis na:

frytki z cukinii

Dania główne

Autor: Magnat

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 60

Dodano: 16.08.2009

Odsłon: 6352

Łatwe w przygotowaniu,smaczne i rozwiązuje problem jak w ogródku wyrosło dużo cukinii i stałe pytanie co z nią zrobić ?

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cukinię umyć ,pokroić na 1-1,5 cm paski,jeżeli cukinia jest na tyle duża,że są już nasiona to należy je wyciąć i wyrzucić.Cukinię i posolić odstawić na jakiś czas by po prostu puściła wodę,którą wylewamy i dodajemy pozostałe przyprawy i tu jest dowolność co i jaka przyprawa komu smakuje.Po pewnym czasie ,cukinia znowu puści trochę wody odlać.

  2. Uruchomić frytkownicę dodać wymaganą ilość oleju.Kiedy będzie już odpowiednia temperatura to wrzucamy przygotowaną cukinię.Może być bez panierki lub obtoczona w panierce ale wtedy przed obtoczeniem w panierce dobrze jest przygotowane paski cukinii wymieszać z jajkiem.Smażyć w zależności od upodobań.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 23 października 2009 Ciekawe urozmaicenie ;) Jak tylko wpadnie mi w łapki cukinia wyprubuję przepis, tym bardziej, że frytki uwielbiam. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń