Do góry

Dania główne Przepis na:

Frytki z kurczaka

Dania główne

Autor: nati2550

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 30

Dodano: 28.04.2009

Odsłon: 1196

Czas wykonania: 30 min + marynowanie mięsa Można również podawać z frytkami i ziemniakami:):)

Składniki

  • pierś z kurczaka, 80 dag
  • mąka, 1 szklanka
  • jajko, 1
  • przyprawa z suszonych warzyw (np. Vegeta), 2 łyżki
  • sól
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy,osuszamy,kroimy na kawałki ok. 3 na 8 cm, posypujemy Vegetą i wstawiamy na 20 min do lodówki. Z mąki, jajka, szczypty soli i 3/4 szkl. wody przygotowujemy ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Kawałki mięsa maczamy w cieście i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.Podajemy z ryżem lub bagietką i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń