Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki z parmezanem i chili

Przepis dnia 2013-08-14
Przekąski

Autor: matylda

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 1314

Dodano: 19.11.2007

Odsłon: 50106

Czasami mamy ochotę na coś niezdrowego, co ma wyraźny smak. Ja wtedy robie moje ulubione frytki z parmezanem i chili.

Składniki

  • duże ziemniaki, 8
  • olej, 1 butelka
  • parmezan, 1 opakowanie
  • chili w proszku, szczypta
  • świeża natka pietruszki
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy ziemniaki, kroimy na paseczki i wkładamy do zimnej wody. Wyjmujemy na papier i czekamy aż obciekną z wody. Następnie smażymy na głębokim oleju. Gdy staną sie rumiane wyjmujemy na talerz, posypujemy parmezanem, dodajemy posiekaną pietruszkę, chili, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy tak, aby każda frytka była obtoczona w przyprawach i serze. Danie można podawać do mięsa i sałatki, lub jako zwykłą przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń