Do góry

Dania główne Przepis na:

FUCZKI-BIESZCZADZKI SMAK

Dania główne

Autor: antena28

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 1595

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 7865

Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre!!!

Składniki

  • półtorej kg kapusty kiszonej
  • 2 kg mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka soli,
  • 1 łyżka pieprzu
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie: Kapustę ugotować, odcedzić, z mąki zrobić ciasto jak na naleśniki, zmieszać z kapustą, dodać przyprawy. Smażyć tak jak placki ziemniaczane. Można podawać ze śmietaną.

  2. Rada:Jeżeli podane ilości są zbyt duże proszę zrobić ciasto jak na naleśniki w takiej samej ilości co kapusta kiszona. Po ugotowaniu kapustę można jeszcze posiekać nożem (można do niej dodać grzyby lub mięso) Placki nie mogą być zbyt grube-tak aby się dobrze usmażyły. W naczyniu w którym smażymy fuczki musi być dosyć doża ilość tłuszczu.

  3. SMACZNEGO!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niva 11 listopada 2013 ciekawych odkryć smakowych można dokonać na smakerze, pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 26 lutego 2009 Mozna je smażyć wg. upodobania -na smalcu,oleju,plancie .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 26 lutego 2009 przypuszczam , że będzie to najlepsze po usmażeniu na smalcu, w każdym razie tak to zrobię , bo pzrepis - rewelacja

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 26 lutego 2009 Bardzo ciekawe danie - muszę wypróbować! Na jakim tłuszczu smaży sie fuczki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń