Do góry

Desery Przepis na:

Fugi

Desery

Autor: extensa

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 18.10.2009

Odsłon: 1452

Bardzo dobry i zawsze sie udaje ;)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Mąkę przesiać, wsypać cukier, proszek do pieczenia, posiekać margarynę i wlać rozmieszane żółtka z 2 łyżkami gęstej śmietany. Wyrobić ciasto.

  2. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Pozostałą część wyłożyć na wysmarowaną blachę.

  3. Na ciasto smarujemy powidło i na to ścieramy 2 jabłka. (Mogą to być śliwki.) Na to ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika. Ubijamy pianę z białek z cukrem (5 lub 6 białek i szklanka cukru). Wylewamy na ciasto i pieczemy ok 45 minut w temp. 180 st C.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: fuga

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

extensa 18 października 2009 Możemy z ciasta, które wkładamy do zamrażalnika, zrobić mniejsze kawałki, i szybciej będziemy mogli je zetrzeć na tarce. Nawet po 30 minutach- ja tak robię. ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń