Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne danie obiadowe, które przyrządzisz w 15 minut :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Na patelni podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę suszone pomidory. Trzeba uważać, żeby czosnek się nie spiekł, bo będzie gorzki.
Kiedy czosnek i pomidory są już podsmażone zalewamy przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i wrzucamy pokrojone w plastry oliwki. Sos można zagęścić dodają nieco zmielonego siemienia lnianego.
Ser mozzarella kroimy w kostkę.
W między czasie ugotować makaron według przepisu z opakowania, zwracając uwagę na to aby nie był rozgotowany. Gorący makaron polać sosem posypać serem mozzarella i udekorować świeżymi listkami bazylii. Smacznego!