Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta drobiowa

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 03.01.2010

Odsłon: 11584

Poprostu pyszna-TAKIE SĄ ZALETY GALARETY

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nóżke wieprzową zalewamy zimną wodą i gotujemy. Po około 90 minutach dodajemy włoszczyznę , cwiartki kurczaka, cebulę, liść laurowy, parę ziaren angielskiego ziela, vegete i pieprz.Gotujemy na malym ogniu aż mięso zacznie oddzielac sie od kości.Pod koniec gotowania dodac żelatyne. Po ugotowaniu wywar odcedzić przez sitko.Wywar wraz z rozdrobnionym mięsem z kurczaka rozlać do małych salaterek lub innych naczyń.

  2. Spód naczyń można ''''''''udekorowac'''''''' według upodobań-jajkiem,groszkiem,kukurydzą.Czym kto lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 19 lutego 2010 Nogi wieprzowe dodaje się po to aby galareta się ścieła.Może i była by galareta wieprzowo-drobiowa,gdyby dodało się szynkę,łopatke itp a mięso wymieszało by się z drobiowym.Ale co ja mogę wiedziec o robieniu galarety?Są osoby które się lepiej na tym znają.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madleine 19 lutego 2010 jak może być drobiowa skoro dodajesz nogi wieprzowe????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 31 stycznia 2010 Coś mnie ostatni naszło na galaretkę, więc chyba wypróbuję

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabriel13 09 stycznia 2010 przepis może i dobry ale to zdjęcie brbrbr

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń