Do góry

Przekąski Przepis na:

GALARETA WIEPRZOWA

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15433

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 17961

Wyśmienita przekąska

Składniki

  • głowizna wieprzowa +mięso z nóżek wieprzowych (może być golonka + nóżki), 1 kg + 0,25 kg
  • sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • marchew, cebula, pietruszka, seler
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso ugotować do miękkości z przyprawami i warzywami.

  2. Wyjąć, ostudzić, pokroić w drobną kostkę. Salaterkę (lub kilka małych) wyłożyć plasterkami marchwi, ułożyć mięso, zalać wywarem (z rozpuszczoną żelatyną), w którym się gotowało. Wstawić do lodówki do stężenia.

  3. Wyłożyć na liście zielonej sałaty, udekorować. Podawać z pieczywem, skropioną sokiem z cytryny. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zuluska75 17 marca 2009 prawdziwy galert gotuje się dłużej i nie daje żelatyny ale reszta ok pozdrawiam:))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń