Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 846
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9252
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 846
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9252
Składniki
Golonkę zalać wodą i gotować około 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Dodać wszystkie warzywa i przyprawy. Gotować jeszcze przez 1 godz.
Zdjąć z ognia, wyjąć ugotowaną golonkę i warzywa. Wsypać żelatynę, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Uzyskuję około 1 litra wywaru. Do galarety dodaję tylko samo mięso i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Odstawiam do lodówki aż stężeje. Z wywaru i mięsa mam 4 salaterki galarety.
Galareta jest dobra na zdrowe kości i stawy.