Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka czereśniowa

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 29.01.2009

Odsłon: 6458

Koszt jednej porcji tego pysznego deseru to tylko 1 zł.

Składniki

  • czereśnie, 0,5 kg
  • porzeczki, 0,3 kg
  • galaretki wiśniowe, 2
  • 0,5 szklanki grubego cukru
  • białko jajka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji. Galaretki rozpuścić w 1 lt. wody, dodać czereśnie i schłodzić. Długa foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wyłożyć do foremki i wstawić na min. 1 h. do lodówki. Dekorować porzeczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń