Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka drobiowa

Przepis dnia 2010-12-27
Przekąski

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 2874

Dodano: 15.08.2009

Odsłon: 19710

pyszna galaretka

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować kurczaka z jarzynami i dodać liście , kostki rosołowe i ziele, odcedzić , mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić , wrzucić do rosołu ,żelatynę wcześniej namoczoną w pół szklanki zimnej wody dodać do galarety przyprawy i zagotować, na końcu dodać rozdrobniony czosnek, lekko ostudzić i przelać do dowolnych pojemników, wstawić do lodówki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hania07 29 listopada 2011 pyszne są takie galaretki a zwłaszcza drobiowe

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 27 grudnia 2010 ja też uwielbiam, galaretkę z drobiu, tylko taką jadam :-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolka 28 września 2010 ...cały czas robię galaretę drobiową-wystarczy na sam koniec gotowania dodać do wywaru soku z cytryny bądz octu.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 20 sierpnia 2009 Pomijając fakt,że galaretka drobiowa jest mdła,należ pamięać,że żelatyny nie wolno zagotować....

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń