Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka śmietankowo-agrestowa

Desery

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 01.10.2008

Odsłon: 995

Galaretka agrectowa z serkiem wniliowym.

Składniki

  • galaretka agrestowa, 2 opak.
  • naturalny serek homogenizowany, 100g
  • woda, 800 ml
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuszczamu jedną galaretkę w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Kiedy galaretka będzie miała temperaturę pokojową dodajemy 100g serka homogenizowanego i dokładnie mieszamy. Przelewamy do czterech zalaterek. Wkładamy do lodówki, do zastygnięcia. Kiedy galaretka z serkiem homogenizowanym będzie pół-zastygnięta, robimy drugą galaretkę, do której NIE DODAJEMY seka. Kiedy ostygnie galaretkę z serkiem zalewamy "czystą galaretką". Zostawiamy do stężenia. Samcznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń