Do góry

Przetwory Przepis na:

GALARETKA Z CZERWONYCH PORZECZEK

Przetwory

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 15.07.2009

Odsłon: 9069

GALARETKA JEST LEKKO PŁYNNA,NADAJE SIĘ DO WSZELAKICH DESERÓW

Składniki

  • 1 LITR SOKU WYCIŚNIĘTEGO Z CZERONYCH PORZECZEK
  • 1KG 400 GRAM CUKRU
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. WSZYSTKO ZAGOTOWAĆ,ZEBRAĆ PIANĘ

  2. GALARETKĘ PRZEKAĆ DO SŁOIKÓW

  3. PASTERYZOWAĆ OKOŁO 15 MINUT

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 13 marca 2012 Moja babcia robiła taką z czerwonej i z czarnej porzeczki. Tę z czarnej porzeczki używała potem do tortów, smarowała każdy placek, wtedy kwaskowatość tej galaretki łamała słodycz kremów i było ymmmmm pysznie:) Dzięki za przypomnienie tej delicji:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń