Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 261
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 354
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 261
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 354
Składniki
Galaretki zieloną czerwoną i pomarańczową rozpuszczamy osobno w 1/2 szklanki przegotowanej wody.
Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do prostokątnej foremki (najlepiej keksówki)
Żółtą galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej, gorącej wody. Powystygnięciu miksujemy ją z serkami homogenizowanymi. Otrzymaną masą zalewamy w foremce galaretki i wstawiamy do lodówki, aby stężała