Do góry

Dania główne Przepis na:

Galobki w sosie pomidorowym

Dania główne

Autor: asia25

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 990

Dodano: 02.02.2008

Odsłon: 1659

smaczne

Składniki

  • glowka kapusty,1 cebula,paczka ryzu,kg miesa mielonego,przecier pomidorowy,sol i pieprz.,tarta bulka,olej, 1 kg
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste wlozyc do garnka i gotowac az oddzieli liscie,ktore zdjac.Wyrobic mieso mielone:dodac jajko,posiekana cebule,tarta bulke i przyprawic do smaku.Na liscie kapusty nakladac po porcji farszu.Zwinac i klasc na rozgrzany olej.Chwile podsmazyc,a nastepnie przelozyc do naczynia zaroodpornego i dusic az beda miekkie.Pod koniec gotowania zrobic sos pomidorowy,doprawic do smaku.Podawac z ziemnakami lub chlebem.Ja osobiscie wole chleb.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: gąłobki

Zobacz więcej

Polecane przepisy: galobki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szuwarek 14 października 2009 Czy to przypadkiem nie Ty zwracałaś kiedyś komuś uwagę, żeby najpierw nauczył się pisać, zanim umieści swój przepis w serwisie? No cóż.... przyganiał kocioł garnkowi....To takie typowe dla nas Polaków, wytknąć drugiemu to, w czym sami jesteśmy kiepscy. Po pierwsze: co to są "gałobki"??? Po drugie: polskie znaki piszemy, wciskając jednocześnie daną literę i klawisz "Alt". I wreszcie po trzecie: po każdym znaku interpunkcyjnym robimy spację. Jak już się czepiać, to na całego :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń