Do góry

Dania główne Przepis na:

Gateau ziemniaczane

Dania główne

Autor: FuFi

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 16

Dodano: 18.01.2009

Odsłon: 1040

Dobre na kazda okazje

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrac, ugotowac. Po ostudzeniu ugniesc. Dodac jajka, parmezan i szynke w kostkach. Wszystko razem wymieszac. Blaszke prostokatna wysmarowac margaryna i wysypac bylka tarta. Wylozyc polowe masy ziemniaczanej. Na nia poukladac pokrojona w plasterki mozzarelle. Na wierz wylozyc reszte masy ziemniacznej. Piec 30 min. - 180°C. Smacznego !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń