Do góry

Desery Przepis na:

Gawronie mleczko

Desery

Autor: -MaRzEnA-

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 124

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 2212

domowe slodkosci:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekolade pokruszyc i razem z tluszczem rozpuscic w kapieli wodnej.Ostudzicdo temperatury pokojowej.Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane pod koniec dodac sok z cytryny.Zotlka wymieszac(a najlepiej zmiksowac)z rotopiona czekolada nastepnie dodac piane z bialek .Wstawic do malych miseczek i wlozyc do lodowki na okolo 2-4 godzin INNA PROPOZYCJA; tortownice wylozyc folia aluminiowa przykryc biszkoptami namoczonymi w kawie,mleku,kakao(jedna szklanka wystarczy)lekko odcisnac.Na biszkopty wylac mase czekoladowa.Mozna polac polewa czekoladowa lub posypac wiorkami czekoladowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

-MaRzEnA- 28 lutego 2008 do garnka wlewasz wode tak na 1;3 na ten garnek kladziesz inny mniejszy lub miske tylko tak aby woda nie dotykala miski/mniejszego garnka:)mam nadzieje ze wytlumaczylam w miare prosto:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń