Do góry

Dania główne Przepis na:

Gazpachio

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 9616

Wspaniałe danie kuchni meksykańskiej!

Składniki

  • cebula
  • ząbek czosnku
  • pomidory, 3
  • ogórek
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 0,5 l. przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny
  • grzanki czosnkowe, 4 łyżki
  • kilka listków bazylii
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić. Ogórki pokroić. Wszystkie warzywa włożyć do miski, doprawić solą, pieprzem i octem winnym, wymieszać. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc. Po zmacerowaniu do warzyw dodać przecier pomidorowy i wszystko zmiksować. Zupę doprawić do smaku. Podawać z listkami bazylii i grzankami czosnkowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń