Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują z kromką chleba posmarowaną smalcem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
Składniki
1.Wodę z solą należy zagotować i odstawić do ostygnięcia (ilość wody zależna jest od wielkości naczynia). 2.Ogórki , koper i liść chrzanu płuczemy,czosnek obieramy. 3.W przygotowanym słoju lub naczyniu do kiszenia układamy na dnie część kopru,liść chrzanu i połowę przekrojonych ząbków czosnku. 4.Na to układamy połowę ogórków ( powinny ściśle do siebie przylegać.) 5.Dodajemy resztę kopru i czosnku i na to pozostałą ilość ogórków. 6.Wszystko zalewamy przygotowaną wcześniej, osoloną wodą. 7.Do naczynia z ogórkami wkładamy mały talerzyk i obciążamy go np. słoikiem z wodą,aby ogórki nie unosiły się na powierzchni.Naczynie przykrywamy czystą ściereczką. 8.Tak przygotowane ogórki odstawiamy do ukiszenia na ok.3 dni. SMACZNEGO!