Do góry

Dania główne Przepis na:

gęś faszerowana z ziołami

Dania główne

Autor: tcherga

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 12

Dodano: 19.12.2008

Odsłon: 19280

proste i pycha! no i robi wrażenie;)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić, pokruszyć chleb i zalać go mlekiem, poczekać, aż się rozmoczy. Seler pokroić w małe kostki. Cebulę i seler dusić w maśle na małym ogniu przez 5 min. Wymieszać z ziołami prowansalskimi, przyprawami (ponieważ przepis jest francuski: chodzi o mieszankę powszechnie używaną we Francji, którą możemy sobie zrobić sami:)i chlebem. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić kaczkę farszem, położyć na wierzchu cienkie wiórki masła i włożyć do formy. Posolić i piec w temp. 180 C przez 30-2h. Podawać z warzywami gotowanymi na parze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozenas 03 maja 2010 w wyglądzie też kaczka,ale przepis jest uniwersalny dla każdego drobiu:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rysiek46 05 stycznia 2010 W składnikach jest gęś. W opisie przygotowania kaczka. A może to dotyczy indyka.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń