Do góry

Dania główne Przepis na:

Gęsie żołądki ( gęsie pipki)

Dania główne

Autor: jacula1

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano: 02.12.2009

Odsłon: 7098

Trzeba spróbować

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żołądki myjemy i parzymy na sitku 4 razy!!!

  2. cebulę kroimy w piórka i dusimy wraz z czosnkiem

  3. dodajemy żołądki(mogą byc pokrojone w grubsze paski) dolewamy wodę i łyżeczkę curry

  4. Dusimy pod przykryciem do miękkości ok.50min dolewając ewentualnie wody wg potrzeby, solimy i pieprzymy do smaku

  5. wstawiamy na 15 min do piekarnika w temp.160st.pod przykryciem, potem zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 10-15min

  6. podawać na ciepło do ziemniaków lub z chlebem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń