Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada jest pyszna , swym smakiem dorównuje tej u Wedla,a nawet ją przewyższa:) ,a przy tym jest kilkakrotnie tańsza. Cudownie smakuje na gorąco,a po schłodzeniu w lodówce tworzy przepyszny czekoladowy mus.
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 538
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 538
Składniki
Rozpusczamy czekoladę (w dużym garnku,na malutkim ogniu).Gdy zacznie się roztapiać dodajemy mleko i cały czas mieszamy. Jeśli chodzi o smak czekolady to możemy eksperymentować.Robiłam z gorzkiej,z mlecznej ,z mieszanej,jak również z pomatańczowej.Wzbogacałam też jej smak sokiem wiśniowym,malinowym i wieloma innymi składnikami.
Gdy mleko będzie gorące dodajemy kakao i cukier do smaku i czekamy aż zacznie się gotować .
Gdy mleko będzie prawie wrzące dodajemy małymi porcjami śmietanę ,cały czas mieszając.
Gdy całość się zagotuje ,czekolada gotowa!
Smacznego:)