Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty krupniczek, idealny na chłodne dni i nie tylko :)
Smak wiosny!
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Smak wiosny!
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Składniki
Kości wieprzowe zalewamy zimną wodą dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotujemy do miękkości mięsa. Marchewkę obieramy, kroimy na 2 części. Pietruszkę obieramy kroimy w plasterki. Ziemniaki w kostkę.
Zbieramy szumowiny, Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy pokrojone warzywa i kostki rosołowe.
Gdy warzywa będą już nieco miękkie, dodajemy kaszę, gotujemy do miękkości często mieszając i pilnując żeby się nie przypaliła.
Po wyłożeniu na talerz, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)