Do góry

Sałatki Przepis na:

Glazurowana marchewka

Sałatki

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2155

Dodano: 03.07.2008

Odsłon: 5172

Niecodzienne zastosowanie marchewki - mini... Skuś się!!!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę, osolić, dodać 1 łyżkę masła - wrzucić zamrożone mini - marchewki, obgotować około 4 minut. Osączyć i wyłożyć na talerz. W dużym rondlu (ważne!!!) rozpuścić 2 łyżki masła, dodać cukier, miód oraz soki owocowe. Do syropu włożyć marchewkę - najlepiej, żeby była w jednej warstwie i obgotować, często mieszając - syrop lubi się przypalać - ok. 12 minut. Można podawać jako dodatek do mięs lub np. z samym ryżem. Świetne na upalne dni!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń