Do góry

Przekąski Przepis na:

Gniazdka ogórkowe

Przekąski

Autor: Elifia

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4322

Dodano: 01.03.2008

Odsłon: 636

Gniazdka ogórkowe wypełnione znakomitym farszem i ozdobione rzodkiewkami oraz szczypiorkiem to atrakcja każdego bufetu.

Składniki

  • 2 ogórki
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego (200g)
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5-6 rzodkiewek
  • 1/2 małego jabłka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć, obrać, pokroić na plastry grubości 3-4cm, wydrążyć środek pozostawiając dno. Szczypiorek umyć (kilka łodyżek zostawić do przybrania) i drobno posiekać. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć (2-3 zostawić do przybrania) i zetrzeć na tarce do jarzyn.

  2. Szczypiorek, jabłko i rzodkiewki wymieszać z serkiem i przyprawami.

  3. Ogórki wypełnić farszem i przybrać plasterkami rzodkiewek. RADA: Ogórków nie będziemy musieli obierać, jeżeli je wcześniej zblanszujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń