Do góry

Desery Przepis na:

Gofry

Desery

Autor: smaker

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 44

Dodano: 10.01.2017

Odsłon: 563

Superprzepis na puszyste gofry

Składniki

  • 320 ml mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 60 ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • ekstrakt waniliowy
  • 1 łyżka cukru
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić za pomocą trzepaczki aż masa lekko zgęstnieje i zmieni kolor. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, sól, ekstrakt waniliowy i cukier. Całość wymieszać szybko na gładką masę.

  2. Rozgrzać gofrownicę, nakładać porcje ciasta i piec do zarumienienia, przy mocy 1200 W około 7 minut. W trakcie pieczenia nie otwierać urządzenia.

  3. Podawać z ulubionymi dodatkami np.: bitą śmietaną, owocami, konfiturą, cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń