Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki

Dania główne

Autor: helko

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 05.11.2009

Odsłon: 2622

lekie i smaczne

Składniki

  • kapusta wloska, srednio-duza
  • mieso indycze
  • pieczarki
  • szczypior
  • surowe ziemnaiki- tarte, 2 średnie
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapuste umyc i pojedyncze liscie sparzyc,osuszyc,sciac glaby z lisci, reszte kapusty- srodek poszatkowac i ugotowac,mieso drobno posiekac nozem, jak i pieczarki podsmazyc, czypior posiekac, to sa proporcje na 4 czesci .Mieso kapuste pieczarki z potartym ziemniakiem dodac 2 jajka i doprawic porzadnie pieprzem czarnym wszystko wymieszac dobrze, nadziewac golabki ukladac je w garnku parniku i dusic w wodzie okolo 20 min do 1/2godziny,do wody w parniku mozna dodac suszone grzyby, lub zrobic sos grzybowy z torebki .podawac z ziemniakami . Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń