Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Składniki
kapuste sparzyc ,zdjąć liśćie i przygotowac do zawijania
mięso zemleć,dodac podgotowany ryż,majeranek,sól ,pieprz,drobno posiekany czosnek i dobrze wymieszać
wszystkie warzywa obrac i pokroić w plasterki,pieczrki również pokroić
przygotowany farsz nakładac na liscie kapusty,zawijać i spiąć wykałaczką
gołąbki zrumienic na rozgranym oleju
dno garnka wyłozyc liśćmi kapusty,rozkruszyc 1 kostkę,listek i ziele,dodac równiez troche pokrojonych warzyw,na to układac gołąbki,potem znów warzywa
wszystko podlac wodą,przykryc i dusić na wolnym ogniu do miekkości
sporządzic sos z maki,koncentratu i smietany,mozna dodac maggi, mozna dodać małą łyzeczke cukru do sosu jesli jest zbyt kwasny
sosem zalac gołąbki w garnku i jeszcze dusić okolo 10 min,uważac zeby nie przypalic ,na koniec posypac natką
czasami do gołąbków robie sos śmietanowy i tez jest bardzo dobry