Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki

Dania główne

Autor: nick

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2838

Dodano: 12.12.2007

Odsłon: 31528

Gołąbki :)

Składniki

  • 6 liści kapusty kapusta
  • 400 g ryżu
  • 1 cebula
  • 1papryka czerwona
  • mięso wołowe, ok 200 g
  • sól pieprz do samku
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę podgotować, aby zmiękła. Ugotować ryż. Podsmażyć mięso razem z cebulką i z papryką i dodać od ryżu, wymieszać, doprawić. Przygotować naczynie żaroodporne. Farsz ryżowy nakładać na liście kapusty i zawijać. Układać w naczyniu i włożyć do piekarnika. Piec ok 40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kardamoniczka 05 sierpnia chyba, że to są tzw. gołąbki bez zawijania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 21 lipca 2009 Polecam kapusty takie jak: Kale Cabbage (zielona z podluznymi lisciam), Savoy Cabbage (pomarszczone liscie), Heart Cabbage (zielona i lisciach w ksztalcie wydluzonego serca). Wszystkie wyprobowalam osobiscie. Bialej kapusty w calosci i duzych rozmiarow raczej nie dostaniemy, poniewaz zwykle sprzedawana jest w kawalkach jako skladnik salatki coleslaw.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natasza 25 lutego 2009 W Anglii zeby dostac kapuste idealna na gołabki trzeba miec naprawde farta, to jedno, a drugie to to ze na tym zdjeciu napewno nie sa golabki, raczej wyglada na salatke ziemniaczana ... (ale byla imprezka co ? ze sie zdjecia pomylilo )

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń