Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki

Przepis dnia 2008-07-26
Dania główne

Autor: lenarafal

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 1941

Dodano: 17.01.2008

Odsłon: 51132

gołąbki z grzybami i nie tylko

Składniki

  • mięso mielone
  • główka kapusta
  • ugotowany ryż
  • grzyby suszone (namoczone), pół szklanki
  • duża cebula
  • boczek surowy, pół szklanki
  • dojrzałe pomidory lub z puszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. grzyby wyciągamy z wody i smażymy z cebulą i z boczkiem-koło 20 minut. gdy przestygnie dodajemy mięso, ryż ,sól , pieprz i zawijamy w ugotowane wcześniej liście. gołąbki wkładamy do naczynia żaroodpornego , zalewamy wodą pozostałą po grzybach, na wierzch układamy plastry pomidorów i pieczemy pod przykryciem . 15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrycie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dzastin27 05 czerwca 2009 goląbki moze i dopbre bo baardzo lubie i sama robie ale wyglad to faktycznie fatalny moja szczera odpowiedz; ten sos pomidorowy wyglada jalk wyrzute poidory i naplute;) sorka . ale gołąbki pewnie dobre

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dzastin27 05 czerwca 2009 bardzo lubie goląbki sama robie ale te faktycznie maja straszny wygląd moze gołabek oki tylko ten sos z pomidorow daje obrzydzenie tak jakby wyrzute pomidory i naplute hihihi no ale smacznego sorka za szczera odp.dobre sa zapewne ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 23 kwietnia 2009 Nie radzę zapiekać z pomidorami czy sosem pomidorowym,gdyż znacznie wydłuża to czas pieczenia.Dopiero,gdy gołąbki są już prawie gotowe dodajemy pomidory lub sos i jeszcze chwilę zapiekamy.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń