Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu można je także zamrozić. To niedrogie danie na każdą kieszeń.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35830
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 130
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 256
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35830
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 130
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 256
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, cebule obieramy. Kapustę i cebulę kroimy w bardzo małą kostkę.
Mięso przepuszczamy przez maszynkę. Warzywa zagniatamy z mięsem, kaszą, jajkami i przyprawami na jednolitą masę. Formujemy gołąbki, obtaczamy w mące, obsmażamy na tłuszczu.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, dokładnie mieszamy i chwile gotujemy. Gołąbki wkładamy do sosu i gotujemy około godziny.
RADY: Pokrojoną kapustę należy posolić, wtedy będzie miękka. Gołąbki najlepiej smakują podane z makaronem lub z ziemniakami.