Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki z szybkowara są delikatne, smaczne, nie rozwalają się................SMACZNEGO!!!
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
pomidory umyć, pokroić na kawałki ze skórką i w dzbanku miksera zmiksować dokładnie
ryż w woreczkach ugotować i odsączyć z wody, w misce mielone drobiowe dokładnie wymieszać z pieprzem, przyprawą do mielonego, jajkami, kucharkiem, ryżem, koperkiem, utartym czosnkiem w moździerzu
z kapusty włoskiej wyciąć głąb i parzyć główkę w gotującej wodzie ściągając liście z główki, delikatnie ściąć gruby nerw i nakładać porcje mięsa i ciasno zawijać gołąbki
do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć rozkładane sitko (kapusta sie nie przypali), na sitku układać gołąbki, wlać zmiksowane pomidory, wlać wodę 2 szklanki, szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
gołąbki przełożyć do miski, wywar wlać do rondla, wymieszać rózgą ze śmietaną, wodą, mąką i doprowadzić do zagotowania, doprawić przyprawą w płynie