Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki po Lwowsku

Dania główne

Autor: lara1908

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 55

Dodano: 06.02.2009

Odsłon: 2738

tanie produkty ,sytne ,smaczne

Składniki

  • liscie kiszonej kapusty,ziemniaki,cebula ,boczek,garstka krupy greczanej lub manna,czosnek
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zetrzec ziemniaki tak jak na placki ziemniaczane+garstka krupy gryczanej lub manna , posolic do smaku,przyprawy do smaku+starta cebula,mozna czosnek,+pokrojony w kostke i podsmazony boczek z cebula(dodac do startych ziemniaków(ale uwaga!ma byc wystudzone))Formujemy golabki(nie zwracac uwagi ze farsz sie wylewa(robic te wszystkie czynnosci nad garnkiem)w trakcie pieczenia sok z farszu zgęstnieje) Zapiekac w piekarniku.......kiedy robilam to po raz pierwszy w Polsce,kazdy byl zdziwiony tym daniem,ale ciekaw - co to za smak.....czesto tego dania nierobie.....duzo roboty, a zjadaja bardzo szybko:>pozdrawiam .smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lara1908 06 marca 2009 kiedy kisze kapustke na zimę to klade kilka główek calej kapustki- miedzy poszatkowaną ,stąd mam kiszoną...owszem-nadaje sie świeża kapusta...ale mozesz odgotowując liscie kapusty dodac kilka kropel octu do wody.gołąbki są smaczniejsze...te tradycyjne tez...smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MARYSIA68 06 marca 2009 ciekawy przepis, ale...skad wziasc liscie kiszonej kapusty? czy swieza tez sie nadaje?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń