Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki "pekińskie"

Dania główne

Autor: natalkaNN2

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 39

Dodano: 20.11.2009

Odsłon: 8906

robi się je szybciej niż z białej kapusty, a są tak samo pyszne. Na zdjęciu gołąbki nie są jeszcze ugotowane

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w garnku zagotować wodę. Z kapusty zdjąć liście i wkładać po 2-3 do gotującej się wody na ok.0,5 minuty.Ostudzić. Z każdego liścia "ściąć" rdzenie.

  2. Mięso przyprawić,dodać do niego uprzednio ugotowany ryż i wymieszać dokładnie.

  3. Na każdy liść nakładać mięso i zawijać.

  4. Na dnie dużego garnka lub szybkowaru ułożyć ścinki i resztki kapusty(po to,żeby gołąbki nie przywarły do dna podczas gotowania). Ułożyć gołąbki i zalać wodą.Posolić i dodać przecier pomidorowy. Gotować pod przykryciem ok.40-60 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub-26 25 marca 2014 z pekińską jeszcze nie jadłem,czas wypróbować!

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renia81 21 listopada 2009 Gołąbki naprawdę są pyszne i mniej pracochłonne.Super pomysł.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń