Do góry

Przekąski Przepis na:

GOŁĄBKI SZWEDZKIE

Przekąski

Autor: wiemagda

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 48

Dodano: 11.12.2009

Odsłon: 2689

PYCHA !!!!!

Składniki

  • biała kapusta, 1 GŁOWKA ŚREDNIA
  • ryż, 1 SZKL.
  • mięso mielone, 3/4 KG
  • Jaja, 3 SZTUKI
  • cebula, 2-3 SZTUKI
  • sól, pieprz, wegeta
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić w grubą kostkę i poddusić. Ryż ugotować na pół miekko. Cebulę posiekać i zeszklić.

  2. Wszystkie składniki wymieszać.Dodać mięso i jaja. Wyłożyć na blaszkę i piec ok. 1 godz. w temperaturze 180 - 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ehinac3a 20 grudnia 2009 potwierdzam - bardzo dobre :))
zrobilam dzisiaj na obiad :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kantarella 11 grudnia 2009 No mozna na to mowic golabki szwezki a wlasciwie jest to po szwedzku "Kapusciany pudding", ( Kålpudding ) rzeczywiscie mniej pracy a i smak inny poprzez zapiekanie w piekarniku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 11 grudnia 2009 no jakie szwedzkie ja takie robie od dawna jak nie mam czasu na gotowanie a wszyscy chca "gołąbki" tylko bez jajek czasem nawet na patelni jak mi ryzu z poprzedniego dnia zostanie,i z kiełbasa jak nie mam mielonego...i byłam pewna ze to mój pomysł...:]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń