Do góry

Przekąski Przepis na:

Gołąbki w pomidorach

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 13772

Pomysł na obiad.

Składniki

  • główka kapusty włoskiej
  • jajko
  • 75 dag mięsa mielonego
  • kajzerka
  • 1 spora cebula
  • sól, pieprz
  • zklanka bulionu
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z kapusty wyciąć głąb. Gotować ją przez 5 minut w osolonej wodzie. Ostudzić, oddzielić liście, z każdego ściąć twardy rdzeń. Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, startą na tarce cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Porcje farszu zawijać w liście kapusty. Na dnie rondla położyć kilka liści kapusty, na nich ułożyć gołąbki. Wlać tyle wody, aby zakryła gołąbki do połowy. Dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z połową bulionu, wlać go do rondla z gołąb-kami, zagotować. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Gołąbki podawać z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń