Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z grilla

Dania główne

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 19.05.2008

Odsłon: 6309

czyli alternatywa dla pieczonej kiełbasy i skrzydełek

Składniki

  • 4 duże surowe ziemniaki
  • 2 małe cebule
  • 1 czerwona papryka
  • przyprawy , jakie kto lubi , najlepiej ostre i koniecznie tymianek
  • 4 duże pieczarki
  • 8 plastrów boczku
  • zielenina
  • masło
  • duże surowe liście kapusty
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki w łupinach (oczyszczone) pokroić w kostkę - nie bardzo drobną , wrzucić do michy. Cebulę posiekać w plasterki - do michy. Paprykę pokroić jak kto lubi , pieczarki pokroić w kostkę, boczek w paseczki - wszystko do michy razem z zieleniną. Całość doprawić i wymieszać. Na każdym liściu kapusty ułożyć porcję nadzienia oraz 1 łyżkę masła. Zawinąć liść jak w przypadku gołąbków, opatulić go podwójną folią alu. Piec na grillu około 1 godz. (zależy od temp. ) przewracając od czasu do czasu. Na talerzu wystarczy rozciąć wzdłuż folię i wyjadać smakowity środek. SMACZNE więc SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń