Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z kaszą jaglaną

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20682

Dodano: 27.03.2009

Odsłon: 16522

Kasza jaglana to świetny pomysł na oryginalne jarskie gołąbki.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj kaszę w 1 l posolonej wody (powinna być lekko niedogotowana). Odcedź. Posiekaj cebulę i pieczarki. Marchewkę i seler zatrzyj na tarce. Na oleju podsmaż cebulę i pieczarki, dodaj marchewkę i seler. Chwilę duś razem. Wymieszaj z kaszą. Przypraw solą i pieprzem.

  2. Kapustę sparz, podziel na pojedyncze liście. Pościnaj zgrubiałe nerwy. U nasady liści kładź po porcji farszu. Boki załóż do środka. Zwiń roladki. Gotowe gołąbki ciasno układaj w nasmarowanym tłuszczem rondlu. Zalej 1,5 l wody, posól. Dodaj listek laurowy.

  3. Na wolnym ogniu duś godzinę. Podawaj obsmażone na oleju, póolane gęstą kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 01 listopada 2014 Przepis super! Takie golabki naprawde smakuja lepiej niz z miesem!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń