Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam gołąbki zwłaszcza te z młodej kapusty i z dodatkiem dużej ilości pomidorowego sosu. Oto sprawdzony przepis aby wyszły idealnie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ryż ugotować z dodatkiem soli wg opisu na opakowaniu. Zostawić do wystygnięcia. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Mięso doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać ryż, marchew i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać.
Kapustę gotować we wrzącej wodzie przez ok 1-2 minuty. Gdy ostygnie rozłożyć liście.
Na liście wyłożyć gotowy farsz mięsny i zawijać gołąbki.
W razie potrzeby wyciąć twardą część liści kapusty.
W między czasie przygotować sos. W garnku wymieszać przecier pomidorowy z drobno posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć gołąbki, zalać sosem pomidorowym. Dusić pod przykryciem przez ok. 30-45 minut. W razie potrzeby dolewać wodę.
Smacznego
:)