Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne są te gołąbki z nadzieniem ziemniaczany. Bardzo często robi je moja Babcia.
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 110
Smaki Grecji!
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 450
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 110
Smaki Grecji!
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 450
Składniki
Wykonanie: Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym wrzątku i odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodać zmielone mięso i cebulę.
Następnie przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Na przygotowane liście kapusty nakładać farsz i formować gołąbki.
Układać w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem, posolić do smaku i upiec w piekarniku do miękkości.