Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki z ziemiakami

Dania główne

Autor: tenia_70

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 20.03.2009

Odsłon: 651

wyśmienite

Składniki

  • biała średnia głowka kapusty
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • 2-3 zabków czosnku
  • 2 średne marchewki
  • 20 dkg kiełbasy może byc zwyczajna
  • 2 -3 łyżek kaszy manny
  • sól pieprz do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste sparzyc aby odchodziły liscie

  2. Ziemniaki utrzeć jak na placki

  3. Marchewke, cebulę czosnek obrac i zetrzec na tarce

  4. Kiełbase zmielić

  5. Do ziemniaków dodac kasze manne, kiełbase i warzywa,

  6. Przypraawic

  7. Włożyc uformowane gołąbki do garnka podlać woda i dusić na małym ogniu około 1,5 godziny czasami krócej.

  8. Po ugotowaniu można podac oblane tłuszczem ze zeskwarzonego boczku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń