Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 191
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 159
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 191
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 159
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Składniki
Golonkę ugotować (ok 1,5 godz) w wodzie z dodatkierm soli, pieprzu, ziela ang.i liścia laurowego- wystudzić. Cebulę pokrojoną w talarki i grzyby podsmażyć na oleju , następnie dodać kapustę kiszoną, kminek , pieprz, ewentualnie sól - gotować pod przykryciem ok.1,5 godz.podlewając wodą - na sam koniec płyn odparować i zesmażyć kapustę. Ugotowane golonki wyluzować z kości, mocno przypiec na oleju z obu stron a następnie wlać piwo i odparować płyn . Można podawać z chlebem lub ziemniakami, typowe, polskie i pyszne.